Copyright Tommi Aalto 2019

Hyvinvoivan, oikeudenmukaisen ja turvallisen

Suomen puolustaja.

" Olen Tommi Aalto, Sinisten valtuustoryhmän jäsen, Helsingin Sinisten varapuheenjohtaja ja tuotannonsuunnittelija.

Haluan olla mukana turvaamassa suomalaisen oikeusvaltion, hyvinvoinnin ja rakentaa kaikille suomalaisille turvallisen huomisen.

 

Vahva ja elinvoimainen yhteiskunta huomioi jokaisen tasavertaisesti syrjimättä ketään, tutustuu rohkeasti uuteen ja uskaltaa tehdä kauaskantoisia päätöksiä. "

Olen 33-vuotias Sininen Tulevaisuus rp:n puoluevatuuston jäsen ja Helsingin Sinisten varapuheenjohtaja Itä-Helsingistä. Olin ehdolla kevään 2019 Eduskunta- ja Europarlamentti vaaleissa. Työskentelen tuotantosuunnittelijana.

Lapsena halusin arkeologiksi – kuten Indiana Jones, enkä niinkään poliitikoksi.Olin enemmän kiinnostunut historiasta ja maantiedosta. Ensikosketukseni politikkaan sain noin 5-vuotiaana, kun liikenneministerinä tuolloin toiminut tätini aviopuoliso Raimo Vistbacka yllättäen haettiin kesämökiltämme ylimääräiseen hallituksen kokoukseen. Itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraamisesta muodoistui jonkinlainen traditio peheessämme. Politiikka oli mukana pöytäkeskusteluissa, muttei kuitenkaan hallinnut niitä. Hiljalleen opin ymmärtämään politiikkaa paremmin ja kiinnostuin siitä enemmän. Se ei kuitenkaan ollut itsestään selvä uravalinta

Vietin suuren osan lapsuudestani kotona kaupungissa sekä maaseudulla sukulaisteni luona. Tuolloin syntynyt yhteenkuuluvuden tunne perheeseen sekä yhteyteni maaseutuun ja luontoon ovat vieläkin hyvin lähellä sydäntäni.

Kirjoitin Ylioppilaaksi Järvenpään Lukiosta 2004. Suoritin asepalvelukseni Karjalan Prikaatissa kiitettävin palvelusarvosanoin 2005. Armeijan jälkeen sain työpaikan ICT-alalla. Työskenneltyäni vuoden Elisa Oyj:ssä myyntineuvottelijana pidin välivuoden ja matkustin Maailman ympäri vuosina 2007-2008.

Palattuani Suomeen aloitin kansainvälisen talouden opinnot Haaga-Helia AMK:ssa. Opintojeni ohella jatkoin työskentelyä ICT-alalla. Työstentelin myyntineuvottelijana 5,5 vuotta sekä puoli vuotta Retail Marketin Specialistina Telia Finland Oyj:ssä vuosina 2012-2018. Vuodesta 2017 olen myös ollut IT-konsultointia ja sovelluskehitystä tekevän Appsoft Oy:n hallituksessa. Nyt työskentelen tuotannonsuunnitteljana monikultuurisen tiimin esimiehenä tapahtuma-alalla, alati ja nopeasti muuttuvassa työympäristössä.

Marraskuussa 2015 minuun iski hengenvaarallinen pehmytkudoksissa etenevä lihansyöjäbakteeri. Kuluvan vuoden aikana läpikävin 6 leikkausoperaatiota. Toivuin koettelumuksesta ja nyt jatkan elämää entistä vahvenpana - kiitos, jokaisen minua hoitaneen kirurgin ja sairaanhoitajan.

 

Tapaustani tultiin katsomaan ulkomailta asti ja opin arvostamaan julkisen terveydenhuoltomme kansainväsestikin vertailtuna korkeaa laatua.

 

Politiikka ei kuitenkaan jäänyt missään vaiheessa sivuun elämästäni. Päin vastoin, siitä alkoi tulla yhä suurempi osa elämääni. 2016 minut valittiin Helsingin Perussuomalaiset nuoret ry:n hallituksen varajäseneksi ja olin yksi Helsingin PS-nuorten eniten ääniä saanut ehdokas kunnallisvaaleissa 2017. 2018 kuitenkin erosin Perussuomalaisista ja liityin Sininen tulevaisuus rp:een.

Arvostan osaamista, oppimista ja opettamista. Kansallisen menestyksemme eräs keskeinen tekijä aina on ollut tasa-arvoinen ja laadukas koulutusjärjestelmä. Tutkimukseen ja kehitystyöhön panostaminen on aina sijoitus Suomeen.

Minulle politiikka ei ole vallan tavoittelua vaan mahdollisuus aidosti auttaa muita ja kehittää yhteiskuntaa kaikille parempaan suuntaan. Edustajanasi sitoutumaan työskentelmään näiden aatteiden puolesta enkä voisi kuvitella parempaa palveluspaikkaa Suomen hyväksi kuin Eduskunta.

Arvopohjani:

Toimiessani europarlamentaarikkona et aina kuule tekemistäni päätöksistä, joten sinun on tärkeää tietää että perustan päätökseni, niin omassa henkilökohtaisessa elämässäni, kuin myös politiikan teossa: rehellisyyteen; oikeudenmukaisuuteen; tasa-arvoon; sananvapauteen; ahkeruuteen; isänmaallisuuteen; lähimmäisenrakkauteen.

Harrastukset ja vapaaehtoistyö:

TAEKWONDO 9. kup 4/1997

Suomen Taekwondoliitto

AIKIDO 6. kyu 12/2000, 5. kuy 3/2001

Suomen Aikodoliitto

 

KRAV MAGA 1. level 10/2006, 2. level 5/2017

Järvenpään Kehäkarhut, Krav Maga Japan / Suomen Krav Maga Liitto, International Krav-Maga Federation

KYUSHO JUTSU 5. kyu 11/2006, 4. kyu 5/2007

Järvenpään Kehäkarhut / European Kyusho Jitsu Tuite
 

KANSALAISEN TURVAKURSSI 4/2002, 8/2002

Turvallisuuspolitiikka, Maanpuolustus, Kansalaisvalmiudet, Turvallisuuden lisääminen erilaisissa kriisitilanteissa / Maanpuolustuskoulutusyhdistys
 

CASCINA SANTA BRERA (MILAN) Reno Workcamp 7/2004 

Allianssin nuorosovaihto