top of page
Vahva ja elinvoimainen yhteiskunta huomioi jokaisen tasavertaisesti syrjimättä ketään, tutustuu rohkeasti uuteen ja uskaltaa tehdä kauaskantoisia päätöksiä. 
Tommi Aalto.jpg

 

 

 

Vietin suuren osan lapsuudestani kotona kaupungissa ja sukulaisten luona maaseudulla. Tuolloin syntynyt side ja maaseutuun ja yhteenkuuluvuudentunne luontoon ovat vieläkin lähellä sydäntäni ja tärkeä osa elämääni. 

​Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja maantiedosta. Nuorena halusinkin arkeologiksi, enkä niinkään poliitikoksi. Muinaiset kulttuurit ja ihmiset kiehtoivat minua. Luin paljon ja tutustuin ennakkoluulottomasti uusiin ihmisiin. Kaveripiirini oli monikielinen ja ala-asteelta ja, vaikken sitä osannut vielä tuolloin ajatella kaukaa viisaasti, nyt tiedän sen olleen rikkaus.

Ensikosketukseni politikkaan sain kuitenkin jo hyvin nuorena, kun tuolloin liikenneministerinä toiminut tätini aviopuoliso Raimo Vistbacka haettiin kesämökiltämme ylimääräiseen hallituksen kokoukseen. Politiikka oli mukana pöytäkeskusteluissa, muttei kuitenkaan hallinnut niitä. Hiljalleen aloin kiinnostua politiikasta enemmän ja opin ymmärtämään sitä paremmin.

Kirjoitin Ylioppilaaksi Järvenpään Lukiosta 2004. Lukion jälkeen suoritin asepalvelukseni Karjalan Prikaatissa, josta kotiuduin kiitettävin palvelusarvosanoin. 2006 aloitin työskentelyn Elisalla myyjänä ja myöhemmin yrityspalvelun toimitustiimissä. 2008 tein  maailmanympärimatkan ja vierailin kahdessatoista maassa, kolmella mantereella.

2010 aloitin työni ohella kansainvälisen talouden opinnot Haaga-Helia AMK:ssa. 2012 siirryin töihin Soneralle (nyk. Telialle) jossa työskentelin eri-laisissa myynnin, tuotannon ja suunnittelun sekä järjestelmäkouluttajan teh-tävissä vuoteen 2018. Vuodesta 2018 lähtien olen työskennellyt tapahtuma-alalla tapahtumatuottajana ja kenttämyyntiesimiehenä

2015 minuun iski hengenvaarallinen pehmytkudoksissa etenevä lihansyöjäbakteeri ja jouduin kolmeksi viikoksi sairaalaan. Saavuttuani sairaalaan vaivaa ei ensin tunnistettu. Vietin ensimmäisen yön tiputuksessa ja seuraavana aamuna kirurgi tuli katsomaan minua – kuulin elinaikaa olevan enää tunnista kahteen – olin välittömässä vaarassa kuolla. Minut kiidätettiin leikkaussaliin ja loppu on historiaa.

Sairaalassaoloaikana minut leikattiin vielä kolmesti ja kuluvan vuoden aikana läpikävin yhteensä kuusi leikkausoperaatiota. Toivuin kuitenkin koettelemuksesta yhtenä kappaleena, vaikka ennusteeni ei näyttänyt alkuun hyvältä ja todennäköisyys selvitä vakavasta lihansyöjäbakteeri-infektiosta ilman ulkoisia vammoja on häviävän pieni.

Tapaukseeni tultiin tutustumaan ulkomailta asti ja tapasin korjaavaan kirurgiaan erikoistuneita terveydenhuollon ammattilaisia Norjasta ja Brasiliasta. Opin arvostamaan julkisen terveydenhuoltomme korkeaa laatua ja kansainvälisesti vertailtuna aivan omassa luokassaan. Tämä kokemus ravisutti elämää ja pakotti ajattelemaan sekä arvioimaan asioita uusiksi – samalla se myös opetti tiettyä periksiantamattomuutta ja mielenrauhaa.

Olen ikuisesti kiitollinen kaikille teille minua Peijaksen ja Töölön sairaaloissa hoitaneille ja minusta huolehtineille asiantuntijoille, kirurgeille sekä hoitajille.

Politiikka ei kuitenkaan ole jäänyt missään vaiheessa pois elämästäni - päin vastoin, siitä alkoi tulla yhä suurempi osa elämääni. 2016 minut valittiin ensin Helsingin perussuomalaisten nuorten hallituksen varajäseneksi ja olin 2017 kuntavaaleissa yksi Helsingin PS-nuorten eniten ääniä saanut ehdokas. 2018 keväällä erosin Perussuomalaisista puolueen hajottua, koska en enää voinut allekiroitaa puolueen edustamia arvoja. Siirryin Sininseen tulevaisuuteen ja olin edholla ehdolla kevään 2019 Eduskunta- ja Europarlamentti vaaleissa. Nyt olen Korjausliikkeen kolmas varapuheenjohtaja ja Helsinign piirin toinen varapuheenjohtaja.

 

Minulle politiikka ei ole itseisarvo, vaan mahdollisuus aidosti auttaa muita ja kehittää yhteiskuntaa kaikille parempaan suuntaan.

Arvostan osaamista, oppimista ja opettamista. Kansallisen menestyksemme ja kilpailukykymme eräs keskeisin tekijä aina on ollut tasa-arvoinen ja laadukas koulutusjärjestelmä. Lapsiin ja nuoriin, niin kuin tutkimukseen ja kehitystyöhön panostaminen on aina sijoitus Suomeen.

Edustajanasi sitoutumaan työskentelemään näiden aatteiden puolesta enkä voisi kuvitella parempaa palveluspaikkaa Suomen hyväksi kuin Eduskunta.

Arvopohjani

 

Toimiessani poliitikkona et aina kuule tekemistäni päätöksistä, joten sinun on tärkeää tietää että perustan päätökseni, niin omassa henkilökohtaisessa elämässäni, kuin myös politiikan teossa: rehellisyyteen; oikeudenmukaisuuteen; tasa-arvoon; sananvapauteen; ahkeruuteen; isänmaallisuuteen; lähimmäisenrakkauteen.

Harrastukset ja vapaaehtoistyö

 

TAEKWONDO 9. kup 4/1997

Suomen Taekwondoliitto

AIKIDO 6. kyu 12/2000, 5. kuy 3/2001

Suomen Aikodoliitto

 

KRAV MAGA 1. level 10/2006, 2. level 5/2017

Järvenpään Kehäkarhut, Krav Maga Japan / Suomen Krav Maga Liitto, International Krav-Maga Federation

KYUSHO JUTSU 5. kyu 11/2006, 4. kyu 5/2007

Järvenpään Kehäkarhut / European Kyusho Jitsu Tuite
 

KANSALAISEN TURVAKURSSI 4/2002, 8/2002

Turvallisuuspolitiikka, Maanpuolustus, Kansalaisvalmiudet, Turvallisuuden lisääminen erilaisissa kriisitilanteissa / Maanpuolustuskoulutusyhdistys
 

CASCINA SANTA BRERA (MILAN) Reno Workcamp 7/2004

Allianssin nuorosovaihto

bottom of page